May 4, 2021

Hoe esportsorganisaties teams scouten

Goed, je hebt je team samen en jullie behalen wat aardige resultaten. Alles lijkt lekker te gaan en het is tijd voor de volgende stap. Je wilt een prof worden. In esports speel je dan al gauw voor een organisatie. Deze organisaties hebben meerdere teams in verschillende disciplines en zijn namen als Fnatic, Team SoloMid, Team Liquid of LowLandLions. De vraag is alleen: hoe kom je daar?

Dat hangt van veel verschillende factoren af. Ten eerste moet je, je afvragen of je bij het profiel van de organisatie past. Verschillende organisaties hebben namelijk verschillende doelstellingen. Wij bij LLL bijvoorbeeld richten ons uitsluitend op de Benelux, waarin we graag de rol van beste organisatie in de regio op ons willen nemen. Vergelijk het met Ajax in de Nederlandse Eredivisie. Iedere speler in de regio zou uiteindelijk voor een team als Ajax willen spelen omdat het niet alleen een solide team is, maar ook omdat het een uitstekende manier is om je bij grotere teams in de kijker te spelen.

Dat betekent dat we bezig zijn met het scouten van spelers die nog onbekend zijn op het wereldpodium, maar een enorme hoeveelheid potentie hebben. Die spelers poetsen we graag op zodat ze later mede dankzij ons briljant kunnen schijnen op internationale podia. Echter, omdat we ons op deze markt richten is er minder geld beschikbaar dan als we ons zouden richten op de internationale markt.

Dat leidt ons naar het tweede punt: budget. Hoe graag we het ook zouden willen, geld is helaas niet oneindig. Er moeten keuzes gemaakt worden over welke games we ondersteunen. Ook hier zie je dat het profiel van de organisatie belangrijk is. Is de game populair in de regio(‘s) die de organisatie wil ondersteunen? Dan is er kans dat ze op zoek zijn naar een team/spelers in die game. Zo niet, dan ben je helaas vrij kansloos.

Maar stel je voor dat je aan alle eisen voldoet, dan is er nog steeds een grote horde: hoe goed pas je bij de rest? Was het vroeger nog zo dat er hele line-ups in één keer naar een organisatie gingen, nu is het steeds vaker zo dat individuele spelers worden gescout. Teams worden gemaakt uit vijf individuën die na een uitvoerige scouting periode, waarin verschillende line-ups met elkaar moeten spelen, bij elkaar worden gezet en het nieuwe team vormen. Dat lijkt dus al veel meer op hoe het gebeurt in voetbal. En dan nog moeten de spelers überhaupt wel willen komen naar de organisatie.

Als alles oké is dan kunnen de contracten getekend worden en de spelers gepresenteerd. Er gaat dus een stuk meer in het tekenen van spelers dan een simpel “Oké, laten we het doen.” Van een analyse van een marktsegment tot het imago dat je als organisatie wilt uitstralen, het bepaalt voor een enorm deel in wie en in wat je geïnteresseerd bent als organisatie. Wil je dus tot een toporganisatie behoren, dan moet alles perfect vallen.