June 16, 2021

Hoe je om kan gaan met verschrikkelijke teammates in CS:GO

Wanneer je vertoeft in allerlei online communities hoor je CS:GO-spelers vaak klagen over teammates die wel twee linkse handen lijken te hebben en over nog minder gamensense in hun hersenpan beschikken dan je overgrootmoeder. Deze spelers lijken dan ook rotsvast in hun rang te blijven plakken, gedoemd om het eeuwig op te moeten nemen tegen getrainde elite-eenheden die heel snel komaf maken met het stelletje bijeengesprokkelde uilskuikens waar deze spelers mee opgescheept zitten. Is er dan echt niets wat deze spelers de overwinning kan verzekeren?

Git gud

Wel, er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om je kansen te verbeteren. Ten eerste kan je er natuurlijk voor zorgen dat je zelf goed genoeg bent om de ballast die je team je oplegt te kunnen dragen. Wanneer je teamleden hun schoten missen moet jij ze raken, en wanneer je teammates het eerder begeven dan verwacht moet jij er voor zorgen dat je de ronde tot een goed einde kan brengen. Dit lijkt misschien een onmogelijke taak, maar met genoeg oefening en opwarming is dit zeker haalbaar. Je moet er immers enkel voor zorgen dat jouw skill-niveau over een reeks van matches gemiddeld beter is dan het niveau je tegenstander. Enkel op deze wijze zul je immers meer games winnen dan je zult verliezen.

Deel informatie

Het ergste dat je kan doen in een situatie zoals deze is helemaal verstillen en je er bij neer leggen dat je de game zult verliezen. Hierdoor wordt je enkel maar slecht gezind, waardoor je gegarandeerd ook zelf slechter begint te spelen en dus meteen de eerste tip van deze guide negeert. Daarnaast beperk je de kansen van je teamleden om zelf bij te dragen aan de overwinning natuurlijk enkel nog meer, wat ook bij hen tot frustratie en een nog slechtere prestatie kan leiden.

Mute toxicity

Soms heb je echter uitermate pech en kom je samen te zitten met een teammate die enkel maar interesse heeft gedetailleerd uit te wijden over vermeende seksuele escapades die hij zou hebben gehad met de moeder van één van zijn andere teamleden. Het kan dan verleidelijk zijn om deze vriendelijke jongeman het weerwoord te bieden, maar voor je eigen mentale welzijn en het verloop van de game doe je dit beter niet. In deze situatie kan je het deze speler en elke persoon die op deze toxicity in zou gaan beter gewoon muten. Zorg er dan wel voor dat je blijft communiceren. Zo maximaliseer je je eigen bijdrage en zorg je er tegelijk voor dat het gedrag van anderen de overwinning minimaal in de weg staat.