May 25, 2021

LowLandLions en KAA Gent bundelen hun krachten

Vanaf vandaag kunnen wij met trots aankondigen dat LowLandLions en KAA Gent de handen in elkaar slaan om esports in de Benelux naar een hoger niveau te tillen. Met de expertise die wij hebben opgedaan in esports, gekoppeld met de knowhow van KAA Gent als sportclub, beogen we de absolute leider te worden in de Benelux.

Wat verandert er voor jou, de fan? Eigenlijk heel weinig. Het kleurenpalet van LowLandLions wordt dat van KAA Gent-blauw, maar de organisatie zelf blijft zoals hij is. Verder zal KAA Gent zich richten op het commerciële aspect en zal ons ook toegang geven tot structurele ondersteuning, zoals bijvoorbeeld het gebruik van de Alternate esports lounge in de Ghelamco Arena.

Dat betekent dat er qua teams geen grote wijzigingen door worden gevoerd. We behouden ons League of Legends-team, ons CS:GO-team, onze content creators en ook onze Brawl Stars-community. De enige grote wijziging is dat we ook een FIFA-speler zullen toevoegen aan de LowLandLions-familie, wat resulteert in de eerste esports organisatie die een volwaardig esports aanbod gaat leveren aan een sportclub.

Ten slotte blijft onze focus onveranderd: jou voorzien van de beste Nederlandstalige content omtrent esports in onze regio. Wij blijven ons richten op de Benelux waarin wij groot zijn geworden, een doel dat volledig wordt ondersteund door KAA Gent.

“De samenwerking met KAA Gent geeft LowLandLions nieuwe mogelijkheden om te groeien”, zegt Filip Langerock, manager van LowLandLions. “Met de steun van de club hebben we nu een volwaardige commerciële cel achter ons en krijgen we een professionele infrastructuur ter beschikking waar een esports team in de Benelux alleen maar van kan dromen. Het is aan ons nu om onze esports dromen samen waar te maken. Wij hebben er in elk geval veel zin in.”

Tyas Kastelijn, commercieel manager van KAA Gent voegt toe: “Filip Langerock is al enkele seizoenen een trouwe Business Partner van KAA Gent als lid van onze Young Business Club. Hij is met zijn LowLandLions een absolute expert in de wereld van esports. Een wereld waar wij afgelopen seizoen van hebben mogen proeven en nu volop willen inzetten. Naast het enorme potentieel voelen we ook tractie en interesse bij onze Partners. Een ideaal moment om op de trein te stappen.”