Deze week in CS:GO (Week 12)

Ook deze en de volgende week is er nog niet echt iets waar we naar uitkijken als het aankomt op CS:GO, dus blijven we lekker bij de ESL Pro League want daar gebeurt ook het een en ander.

Als we terugblikken op de vorige week, dan kunnen we wel stellen dat we er behoorlijk naast zaten. Alle topfavorieten hebben ver onder de maat gepresteerd (of is het juist dat de underdogs fenomenaal hebben gepresteerd?) en daardoor zien we een behoorlijk andere top drie in groep B dan we verwacht hadden.

Als we dan kijken naar groep C, dan zijn we een beetje huiverig voor wat gaat komen. Dit is werkelijk een groep waar van alles kan gebeuren. Gambit, spelend onder een andere naam vanwege de situatie in Oekraïne, is natuurlijk topfavoriet, maar we hebben ondertussen wel gezien wat de status van topfavoriet betekent: helemaal niets. Daarnaast heb je nog Team Liquid en GODSENT, maar die teams hebben de laatste tijd niet zulke goede resultaten geboekt.

De vraag is, wie kan deze groep in hemelsnaam winnen? Gambit staat het hoogst aangeschreven, maar het zou ook niet zo gek zijn dat dit team momenteel niet helemaal lekker in het spel zit, gezien de geopolitieke situatie.

Dan heb je nog Team Liquid, met een team dat vol zit met toptalent, maar die het vooralsnog niet heeft kunnen laten zien. Shox, de nieuwste toevoeging, heeft het moeilijk gehad en lijkt niet meer op zijn oude niveau te kunnen presteren, wat ervoor zorgt dat het team hier en daar vuurkracht mist.

Wellicht dat GODSENT wat kan doen? Ook die kans lijkt relatief klein. Het Braziliaanse team heeft, net zoals Team Liquid, hier en daar te weinig vuurkracht om het consistent op te nemen tegen de allerbeste teams, en dat zorgt ervoor dat we ze weinig kans toedichten. Betekent dit dat het team kansloos is? Nee, natuurlijk niet. Het team heeft nog steeds een prima kans om door te stromen, maar we denken alleen dat het niet zal lukken om dit als het beste team te doen.

Het resultaat van dit alles is dat deze groep niet te voorspellen is. De meest ‘logische’ aanname is dat Gambit de groep wint, maar zoals we al veel eerder hebben gezien is logica je grootste vijand als het aankomt op de ESL Pro Series. Momenteel heeft Napoleon Sports & Casino nog geen noteringen staan, maar we zouden je aanraden om gewoon even af te wachten en om te kijken wat de eerste resultaten gaan worden. Op basis van die resultaten kun je vervolgens nadenken over wat de eindstand gaat worden.

 

Wij denken zelf dat Gambit nog steeds de beste kans maakt, maar zoals we al hebben gezien met groep B zijn ‘kansen’ relatief en kan het net zo goed dat een wat minder hoog aangeschreven team zoals Movistar Riders ineens verrast. We gaan het zien. 

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.