Deze week in CS:GO (Week 14)

Elke week bekijken we de belangrijkste wedstrijden in (inter)nationaal CS:GO in samenwerking met Napoleon Sports & Casino. De grote internationale toernooien zijn eventjes een weekje met vakantie, en dat betekent dat we naar onze eigen regio kunnen kijken. Deze week kijken we naar de halve finale van de Elite Series. Die wordt op 7 april om 7 uur ’s avonds gespeeld en gaat tussen eClub Brugge en Genk. 

Als we puur naar resultaten kijken, dan is het logisch dat eClub Brugge de torenhoge favoriet is. Het team heeft zich in de groepsfase als eerste geplaatst door drie wedstrijden te winnen met 2-0 en twee wedstrijden gelijk te spelen. In totaal heeft het team 149 rondes gewonnen en 79 rondes verloren in 10 mappen. Daar dient wel bij gezegd te worden dat het een forfeeit win kreeg van JoinTheForce. 

Toch wist eClub Brugge de favorietenrol niet waar te maken in de play-off. Het kwam daar LowLandLions tegen – dat tweede eindigde met een record van twee gewonnen wedstrijden met 2-0 en drie gelijkspellen – dat met 2-1 toch net wat te sterk bleek. Vooral Vertigo was daar een groot probleem voor eClub Brugge, dat eerder in de competitie deze map vaak wist te winnen. Met het verlies moet het team proberen om via de lower bracket final revanche te krijgen. 

De tegenstander, KRC Genk, heeft daarentegen geen enkele wedstrijd gewonnen, maar heeft ook geen enkele wedstrijd verloren. In alle vijf de wedstrijden werd met 1-1 gelijkgespeeld en dat betekent dat Genk ook gelijkspeelde tegen eClub Brugge. Kortom, het eveneens Belgische team weet wat het kan verwachten van zijn tegenstander. 

Genk wist relatief overtuigend in zijn eerste wedstrijd in de lower bracket van Sector One te winnen. Hoewel het team Mirage verloor werden zowel Overpass als Inferno relatief overtuigend gewonnen. Daar komt ook bij dat Genk zich als een vis in het water voelt op Nuke. Hoewel de map een keer werd verloren, in dit geval van JoinTheForce, is het een map die het team graag speelt en daarnaast heeft Genk deze map ook gewonnen van Brugge. 

De teams zijn erg aan elkaar gewaagd en dat betekent dat er een leuke wedstrijd op ons staat te wachten. We denken dat alle drie de mappen nodig zullen zijn om een winnaar te krijgen, maar het is lastig om te zeggen welk van de twee teams dat gaat zijn. Ze kunnen ieder op hun dag van elkaar winnen. Kortom, we verwachten een leuke pot CS:GO en de winnaar daarvan zal het een week later, op 14 april, tegen ons eigen LowLandLions opnemen in de finale. 

 

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.