Deze week in CS:GO (Week 15)

Met het einde van het 15e seizoen van de ESL Pro League is het in samenwerking met Napoleon Sports & Casino tijd om ons te focussen op de major-cyclus die op het punt staat om te beginnen. Later dit jaar vindt namelijk de PGL Major in ons eigen Antwerpen plaats en om daarvoor te kwalificeren moeten teams natuurlijk tegen elkaar knokken om niet alleen te bepalen wie überhaupt mag gaan, maar ook hoe teams worden geseed.

Deze week start het Amerikaanse toernooi en zijn er in totaal zes plekjes te verdienen in Antwerpen. Het team dat als eerste eindigt mag in zijn handjes knijpen, want dat team zal meteen beginnen in de Legends-groepsfase. De overige vijf teams beginnen in de Challenger-fase van het toernooi.

Er zal met argusogen gekeken worden naar het toernooi, want PGL kon de laatste tijd op behoorlijk wat kritiek rekenen van spelers. De organisatie gaat gebruikmaken van de zogenoemde Buchholz-methode om teams die een gelijke score hebben behaald uit elkaar te kunnen halen. Dit heeft als gevolg dat er teams zullen zijn die hetzelfde record hebben als andere teams, maar die toch geen Legend-status zullen krijgen.

Als we kijken naar de teams die meedoen dan zien we een aantal namen waarvan we er eigenlijk vanuit gaan die sowieso zich zullen plaatsen voor het eindtoernooi. Team Liquid lijkt aan een vorm van opmars bezig te zijn, en ook Evil Geniuses heeft genoeg sterrenkracht in het team zitten om, in ieder geval op papier, zich moeiteloos te plaatsten voor het eindtoernooi. Toch zijn dit soort voorspellingen lastig, want vooral Noord-Amerika is sinds de grote spelersmix van een aantal maanden terug erg lastig om te voorspellen.

Neem bijvoorbeeld FURIA. Dit Braziliaanse team zou gezien de recente resultaten relatief eenvoudig moeten kwalificeren. In de ESL Pro League was het team ontzettend sterk en won het onder andere van ENCE, dat op het moment van schrijven in de finale van het toernooi staat. Het enige team waar FURIA van verloor is FaZe, de tegenstander van ENCE in die finale. Toch blijven er nog altijd twijfels bestaan over het team. Deze twijfels zijn waarschijnlijk overdreven, en het team zou zonder al te veel moeite moeten kunnen kwalificeren, maar desalniettemin is het lastig om te voorspellen hoe de teams het gaan doen.

Daarom gaan we ook geen voorspellingen proberen te doen. Het speelveld is te onduidelijk daarvoor. Mocht je toch een wedje willen plaatsen, doe dat dan altijd voorzichtig, en wacht eerst even een paar van de resultaten af zodat je een beetje een beeld krijgt van hoe de teams zich voelen en spelen. Voor de mensen die het gewoon leuk vinden om CS:GO te kijken, alvast veel plezier gewenst. Het zal misschien niet altijd even hoogstaand worden, maar het gaat wel leuk worden en dat is het belangrijkste. 

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.