Deze week in CS:GO (Week 16)

Deze week staat net zoals vorige week het Regional Major Rankings-toernooi op de kalender. Ditmaal niet voor Amerika, maar voor Europa. Er zijn in totaal 32 teams verspreid over twee groepen, en van die twee groepen kunnen er telkens acht teams naar de major. Het toernooi is opgesplitst in een A- en B-toernooi. Het A-toernooi heeft een prijzenpot van 95.000 dollar en het B-toernooi een prijzenpot van 85.000 dollar. Allebei de toernooien zullen wel acht plekken hebben om mee te doen aan de major. In toernooi A gaan vier van die plekken direct naar het Legends-gedeelte van het toernooi, terwijl dat in toernooi B drie plekken zijn.

De toernooien zijn een gebalanceerde mix van topteams en teams die iets minder zijn. In het A-toernooi vinden we FaZe, Na’Vi, Heroic, Virtus Pro, Vitality, Fnatic, MOUZ, OG en BIG als de absolute topteams. In toernooi B zien we onder andere Gambit, G2, ENCE, NIP en Astralis. Beduidend minder in kwaliteit dus, en dat lijkt ook de reden te zijn voor de verminderde prijzenpot in het tweede toernooi.

De topteams die we hebben benoemd lijken dan ook de frontrunners te zijn om in de PGL Antwerp-major te belanden. We hebben hier helaas te weinig ruimte om elk toernooi apart te behandelen, maar als we kijken naar de teams die een grote kans maken om veel te winnen, dan vallen teams als FaZe Clan, G2 en Na’Vi hier duidelijk onder. Het toernooi lijkt zo opgezet dat deze teams elkaar pas zullen tegenkomen in de latere fasen van het toernooi.

Maar de huidige geopolitieke situatie zorgt ervoor dat het qua wedden lastig wordt om een goede voorspelling te maken van hoe dit toernooi zal gaan. Teams die normaal gesproken zonder veel moeite wins zouden pakken lijken nu een schim van zichzelf. Na’Vi bijvoorbeeld, zonder twijfel het beste team van 2021, heeft veel moeite met het vinden van zichzelf in 2022. Tot nu toe zijn de resultaten niet wat we van het team verwachten en, hoewel het duidelijk veel beter is dan de meeste teams die in hetzelfde toernooi zitten en dus zonder al te veel moeite zou moeten kwalificeren, is het dankzij het formaat moeilijk te voorspellen.

Mocht je dan ook een kijkje nemen op Napoleon Sports & Casino, ga dan niet al vanaf de eerste wedstrijd inzetten. Hoewel toernooi A nu al een dag bezig is, is het toch verstandig om even te kijken hoe de teams het doen. Na’Vi bijvoorbeeld heeft de eerste wedstrijd gewonnen, maar dat ging nog niet heel soepel. Het moest spelen tegen het ‘slechtste’ team dat in toernooi A zit en dat kan een slecht voorteken zijn. Nu is Na’Vi wel vaker wat ‘zwakker’ in de beginfase van het toernooi, dus het hoeft nog niets te zeggen, maar het vertrouwen in het team is wel wat gedaald.

Toernooi A duurt tot 20 april en toernooi B zal van 21 tot 24 april zijn. Dan weten we welke Europese teams gaan afreizen naar België om te spelen in het grootste toernooi dat CS:GO heeft. Wij kijken er in ieder geval al erg naar uit.  

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.