Deze week in CS:GO (Week 17)

Deze week staan er twee toernooien in de spotlight, mede mogelijk gemaakt door Napoleon Sports & Casino. Beide zijn van de BLAST-series, en zijn zelfs hetzelfde toernooi. Het enige dat verschilt is de regio.

We hebben het namelijk over de BLAST Premier Spring Showdown. In zowel Amerika als in Europa wordt dit toernooi gespeeld, en zal voor een deel bestaan uit teams die zich gekwalificeerd hebben via een lokaal toernooi, en voor een deel uit de zes teams die het niet is gelukt om tijdens de BLAST Premier Spring Groups zich voor het eindtoernooi, de BLAST Spring Final te plaatsen.

Als we een kijkje nemen bij de teams die gaan meedoen aan het Europese evenement, dan zien we een aantal grote namen. Zo spelen onder andere Heroic, ENCE, NIP en Astralis mee. ENCE kennen we natuurlijk nog van de finale van de ESL Pro Series, en ook Heroic, NIP en Astralis zijn geen onbekende namen. Wel is het zo dat de drie teams, buiten ENCE dat beter is dan verwacht, de laatste tijd zeker niet op het uiterste van hun kunnen spelen, dus het is nog maar de vraag of deze vier teams het toernooi kunnen domineren, zoals we eigenlijk wel verwachten. Daarbij moet wel gezegd worden dat Heroic de eerste plek in het moeilijkere PGL Major Antwerp RMR-toernooi heeft behaald.

Vooral NIP zal een interessant team zijn om hier in de gaten te houden. De Zweden hebben onlangs Brollan vastgelegd en hij zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot een succesvol toernooi. Het is misschien niet het meest prestigieuze evenement, maar NIP kan wel een succes gebruiken en zal dan ook proberen om dat te bewerkstelligen. Dat betekent natuurlijk niet per definitie dat het NIP gaat lukken om een sterk toernooi te spelen. Toch zal het team, gezien de resultaten van de afgelopen tijd, een aardige kans maken om het toernooi te winnen.

Als we kijken naar het Amerikaanse toernooi, dan zien we daar een aantal namen waarvan we spontaan beginnen te watertanden. Zo zien we FURIA, Team Liquid, Complexity, MIBR, GODSENT en Evil Geniuses als teams die op een goede dag zouden kunnen meespelen op het allerhoogste niveau van CS:GO.

De topfavoriet hier is naar alle waarschijnlijkheid FURIA. Het Braziliaanse team is de afgelopen tijd een stuk consistenter geworden in zijn prestaties. Daar komt ook nog eens bij dat de Amerikaanse scene niet bijzonder sterk is. Het is wel beter geworden in vergelijking met een paar maanden terug, nu er een hoop grote namen zijn teruggekomen naar de scene. Toch zijn de meeste teams nog niet consistent genoeg om in die tier 1 terecht te komen, terwijl FURIA de afgelopen tijd heeft gezien dat het juist wel consistent was. Kortom, grote kans dat de Brazilianen het toernooi zullen winnen.

Maar, het is en blijft Counter-Strike en het is en blijft de Amerikaanse scene. Er kan van alles gebeuren, dus is het altijd verstandig om het eerst eventjes rustig aan te kijken en dan eventueel een wedje te plaatsen. De twee toernooien vinden plaats van 27 april tot en met 1 mei.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.