Deze week in CS:GO (Week 18)

We maken ons langzaam maar zeker klaar voor de PGL Antwerp Major die vanaf volgende week onze volledige aandacht gaat opeisen, maar voor het zover is kunnen we ons eerst nog eens richten op de IEM Dallas 2022 Closed Qualifier. Die staat dan ook centraal deze week, mede mogelijk gemaakt door Napoleon Sports & Casino. Europa moet dit kwalificatietoernooi nog houden en doet dit dan ook van 2 tot 4 mei.

Het grootste nieuws hier is dat Outsiders, ook wel bekend als Virtus Pro, zich heeft teruggetrokken uit het toernooi. De reden daarvoor is omdat het team problemen zou hebben met het verkrijgen van visa om deel te nemen aan het evenement in Dallas, mocht het zich kwalificeren voor het eindtoernooi in Amerika. Daar komt ook nog eens bij dat er geruchten rondgaan dat YEKINDAR binnenkort het team gaat verlaten, nadat de major is afgelopen.

De vervanging van Outsiders is Apeks, een team bestaande uit een aantal grote namen, te weten STYKO en jkaem. Maar vooralsnog heeft het team weinig tot niets kunnen klaarspelen en dat zorgt voor vraagtekens bij de kansen van het team om te kwalificeren voor het eindtoernooi.

Dat komt ook omdat er een aantal aardige teams bij dit toernooi aanwezig zijn. Zo zijn onder andere Movistar Riders, BIG, Copenhagen Flames, Entropiq, Fnatic en MOUZ aanwezig. Nu zullen de pientere lezers ook zien dat dit niet de allergrootste namen in Counter-Strike zijn. Toch, als we kijken naar de HLTV-wereldranglijst dan zien we dat deze teams weldegelijk gezien kunnen worden als tier 1, of in ieder geval als teams die daar tegenaan liggen.

In totaal zijn er twee plekken beschikbaar voor het evenement, waar een totale prijzenpot van 250.000 dollar te winnen is. Een team dat een grote kans maakt om ver te komen is Copenhagen Flames. Het Deense team doet het de laatste tijd uitzonderlijk goed en als we kijken naar de bracket van het team dan zien we dat het eerst tegen EC Kyiv moet, het team dat het laagst staat op de ranglijst, en daarna tegen Entropiq of Fnatic. Beide teams zijn zeker niet slecht, maar zouden geen probleem moeten vormen voor de Flames. Natuurlijk kan ieder team verrassen, maar gezien de afgelopen resultaten lijkt Copenhagen Flames één van de teams die het meest kans maakt op een plekje.

Ook Movistar Riders lijkt de laatste tijd in topvorm te zijn. Het team begint meteen tegen MOUZ dus dat is een behoorlijke kluif, en als het de Spanjaarden lukt om te winnen dan wacht de winnaar van Apeks tegen BIG op ze. Kortom, ze gaan het niet makkelijk krijgen. Mocht het team deze twee moeilijke testen doorstaan, dan denken we dat ze een grote kans maken om het tweede slot te krijgen.

Toch zijn dit natuurlijk altijd schattingen en kan het op de dag zelf zomaar ineens een compleet ander resultaat worden. Toch denken we dat dit een leuk toernooi gaat worden. Er staat behoorlijk wat op het spel, en de teams zijn goed aan elkaar gewaagd, dus het zal waarschijnlijk vermakelijk en spannend CS gaat worden.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.