Deze week in CS:GO (Week 20)

Deze week staat natuurlijk het Legends- en Play-off-gedeelte van de PGL Antwerp Major in de spotlight, mede mogelijk gemaakt door onze partners van Napoleon Sports & Casino. Hoewel het toernooi niet mooi aansluit als het aankomt op het schrijven van deze stukken – we zijn immers al begonnen aan de derde dag van de Legends-stage – is het goed om even terug te blikken op wat we tot nu toe hebben gezien.

Eén van de verrassingen van het toernooi is Spirit. Hadden we in eerste instantie nog verwacht dat het Russische team het lastig zou hebben vanwege het gemis van de coach, nu weten we wel beter. Het team speelt fantastisch Counter-Strike en is één van de openbaringen van het toernooi, ondanks de jonge leeftijd van de spelers.

Ook Bad News Eagles is een leuk team geweest om naar te kijken, maar het is duidelijk dat de Legends-fase van het toernooi het eindstation zal zijn. Dat is niet erg. Het team heeft een geweldig toernooi gespeeld en mag met recht trots zijn op wat het heeft bereikt.

Het lastige aan een analyse loslaten op wat we tot nu toe hebben gezien is het feit dat veel wedstrijden in het best-of-one-formaat zijn gespeeld. Dat geeft een vertekend beeld van wat de teams gaan presteren omdat een best-of-three een daadwerkelijk ander beestje is.

Toch kunnen we stellen dat we verbaasd zijn met hoe Vitality heeft gespeeld. Het Frans/Deense team beleefde een bliksemstart in de Challenger-fase van het toernooi, maar werd vervolgens vernietigd door respectievelijk Ninjas in Pyjamas en Outsiders. Een team als Vitality zou in principe niet zo mogen spelen. Dat het verliest, prima, maar het had een stuk closer moeten zijn.

Als we kijken naar de favorieten, dan zien we dat zij vooralsnog voorbeeldig spelen. FaZe Clan had het in het begin moeilijk met ENCE, maar won vervolgens overtuigend van Bad News Eagles en Cloud9. Kortom, zij komen er wel. Ook teams als Na’Vi en NIP spelen uitstekend, waardoor we ervan uitgaan dat ook deze teams uiteindelijk wel door de groepsfase heenkomen.

Vooralsnog gaat het toernooi relatief zoals verwacht. De teams die het goed moeten doen, buiten Vitality dus, doen het prima, en de teams van wie niet heel veel verwacht wordt presteren aardig, maar stijgen niet boven zichzelf uit. We gaan ervan uit dat het een heel leuke week wordt, maar qua voorspellingen durven we niet echt onze hand in het vuur te steken. Het lijkt erop dat de favorieten goed presteren, maar elke major zijn er wel grote verrassingen in de latere fases van het toernooi en vooralsnog zijn die nog niet gekomen. Oftewel, niet te veel bij nadenken en gewoon lekker genieten van al het mooie CS:GO dat onze kant gaat opkomen.    

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.