Deze week in CS:GO (Week 21)

Nu de rust is wedergekeerd na weer een daverende major is het tijd om ook de kleinere teams in de spotlight te zetten. Hoewel, kleinere teams? Vanaf volgende week is het tijd voor IEM Dallas, dus gaan we ons daar natuurlijk op richten, maar nu gaan we kijken naar de Pinnacle Cup IV, in samenwerking met Napoleon Sports & Casino.

We hadden het al eventjes over kleine teams, maar wie zien we daar in de Pinnacle Cup verschijnen? Niemand minder dan de grootste verrassing van Antwerpen: Team Spirit.

Het team zette een droomprestatie neer door tot in de halve finale van het toernooi te raken. Daarvoor schakelde het onder andere tweemaal FURIA, Copenhagen Flames en Heroic uit. Kortom, een geweldige prestatie waarbij een aantal grote namen werden verslagen. Het team verloor uiteindelijk van FaZe Clan, maar dat is ook niet zo gek aangezien dit team momenteel wordt gezien als het beste team in de wereld.

Kortom, Team Spirit zal tijdens de Pinnacle Cup, waar het team feilloos door de groepsfase heen kwam, als absolute topfavoriet aan de play-off beginnen. In ieder geval: als we kijken naar de teams die nu bekend zijn. De Pinnacle Cup nodigt namelijk altijd een aantal topteams voor de play-off uit, die vanaf dat moment zullen meestrijden voor de geldprijs. Welke teams dat deze keer zullen zijn, is nog onbekend. Tijdens de vorige editie zagen we ineens namen als Vitality en ENCE verschijnen, dus dat zou deze keer ook weer het geval kunnen zijn.  

Dat betekent echter niet dat deze teams vast en zeker het toernooi makkelijk zullen winnen. Vorige keer zagen we bijvoorbeeld SKADE – winnaar van de vorige cup – winnen van respectievelijk Vitality en Copenhagen Flames, twee teams die veel hoger staan aangeschreven dan het Bulgaarse team. De Pinnacle Cup lijkt altijd wel een evenement waarbij er altijd wel een verrassing is waardoor het roer van het hele toernooi wordt omgegooid.

Dus wat zijn onze top-tips als het aankomt op dit toernooi en eventuele wedjes die je wilt leggen? Als allereerste is het natuurlijk: let goed op welke teams worden aangekondigd. De kans dat het namelijk topteams zijn is behoorlijk groot, en de prijzenpot is dermate hoog dat deze teams ongetwijfeld hun best gaan doen. Daarna komt het aan op vorm. Welk team behoudt deze het beste? Teams als SKADE en Spirit zijn natuurlijk teams die online goed presteren, maar ook de topteams zullen ongetwijfeld veel kunnen aanrichten.

Uiteindelijk raden we bij dit soort toernooien, waar er toch een behoorlijk element van willekeur meespeelt, om het toernooi rustig aan te kijken en als je gaat wedden, probeer dan voornamelijk op verrassingen te wedden. De Pinnacle Cup kennende gaan daar zeker een paar van komen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.