Deze week in CS:GO (Week 22)

Zijn we weer een beetje bijgekomen van de major? We hopen van wel, want het volgende toernooi staat alweer voor de deur. De teams vliegen af naar Amerika, naar Texas om precies te zijn, om deel te nemen aan IEM Dallas, en wij gaan het toernooi voorbeschouwen samen met onze partners van Napoleon Sports & Casino.

Goed, het toernooi is misschien niet zo groot en prestigieus als de major – er is ‘slechts’ een kwart miljoen dollar te winnen in plaats van de miljoen dollar tijdens de major – maar er komen nog steeds genoeg uitstekende teams op af.

Om te beginnen natuurlijk de absolute nummer één van de wereld, het team dat onlangs het merendeel van die miljoen dollar nog in de broekzak heeft mogen steken: FaZe Clan. Het team zal als de absolute topfavoriet op het toernooi afkomen, en normaal gesproken zouden we deze aanname volledig steunen, maar dit keer moeten we vraagtekens erbij zetten. Dat komt omdat het team net de allergrootste prijs heeft gewonnen. Heeft het team wel tijd en zin om weer flink aan de bak te gaan om ook dit toernooi te winnen? Dat vragen we ons af. Daarom zouden we willen aanraden om voorzichtig te zijn rond dit team.

Een team waar we minder van verwachten dit evenement is NIP. Het team is de laatste tijd bezig aan een geweldige opmars, maar zal het dit evenement zonder in-game leader hampus moeten doen. In plaats daarvan zal ztr zich wederom bij het team voegen. Nu is ztr niet bepaald iemand die de sterren van de hemel speelt, en hoewel hij ongetwijfeld zijn teamgenoten wel kent, zal het verliezen van je in-game leader een zware klap zijn. We weten dus niet of NIP het beste team is om te steunen.

ENCE daarentegen lijkt een goede kans te hebben. Het team heeft de afgelopen tijd erg goede resultaten neergezet, en lijkt één van de topfavorieten om de groepsfase uit te komen. ENCE heeft al laten zien dat het kan winnen van FaZe Clan, dus het zou zomaar kunnen dat het team een glansrijk toernooi staat te wachten, zeker als FaZe Clan zich nog in de roes van de major bevindt.

Let wel op dat de balans tussen de twee groepen heel vreemd is. De (waarschijnlijk) beste teams zitten allemaal in groep A terwijl groep B het een stuk makkelijker lijkt te hebben. Dat heeft deels te maken met visumproblemen voor de teams uit Rusland. Het gevolg hiervan is dat een team als FURIA ineens de topfavoriet van de groep is geworden.

Daarbij moeten we natuurlijk Cloud9 niet vergeten, maar dat team doet het de laatste tijd niet meer zo geweldig. Daar komt ook bij dat HObbit, één van de sterspelers van het team, momenteel onder behoorlijk wat druk staat. Hij wordt er namelijk van verdacht dat hij heeft deelgenomen aan matchfixing. Gekoppeld met de nog altijd lastige situatie in Oekraïne en Rusland heeft het team weldegelijk een kans om goed te presteren, maar durven we daar absoluut niet onze hand voor in het vuur te steken. Dan heeft FURIA de betere papieren.

Het toernooi loopt door tot volgende week zondag, dus gedurende de week is er genoeg tijd om te kijken welke teams goed presteren. Baseer dus daarop je eventuele keuzes!

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.