Deze week in CS:GO (Week 24)

We zijn bijna op de helft van het jaar, en we worden in deze 24e week nogmaals getrakteerd op een absoluut toptoernooi. Over een paar dagen begint namelijk de BLAST Spring Premier Final in Lissabon, Portugal. En er komen een aantal zeer smakelijke teams op af, waardoor we wel kunnen stellen dat zo’n beetje de crème de la crème aanwezig is.

We zien dat er vijf van de tien teams in de HLTV Top 10 aanwezig zijn op het evenement. Kortom, we kunnen genieten van het meest hoogstaande CS:GO dat we kunnen krijgen, en daar worden wij natuurlijk heel erg blij van.

De teams die het meest in het oog springen zijn FaZe Clan, Na’Vi en ENCE. Om te beginnen met FaZe Clan en ENCE. Deze twee teams springen het meest in het oog omdat we ervan uitgaan dat zij uiteindelijk om de hoofdprijs gaan spelen. FaZe Clan is een team dat momenteel gezien wordt als het beste team in de wereld, en hoewel we al eerder hebben gezien dat ze niet onfeilbaar zijn, is er toch genoeg reden om aan te nemen dat het team een goede kans maakt om in ieder geval in de finale te komen.

Hetzelfde geldt voor ENCE. Dit team heeft de afgelopen tijd met een roster bestaande uit spelers waarvan je het niet zou verwachten, een waar team weten neer te zetten dat zich kan meten met de allerbeste teams in de wereld. Daarom is het ook niet zo gek dat het team momenteel als 2e beste team in de wereld gezien wordt, zeker nu Na’Vi steeds verder begint weg te glippen.

En tsja, laten we het daar eens over hebben. Na’Vi. Dat team heeft het bijzonder lastig de afgelopen tijd, vooral na het schandaal rondom Boombl4. Nadat de in-game leader van het team weg ging, moet Na’Vi verder en heeft het de Oekraïense sdy (tijdelijk) toegevoegd aan het team. Maar het probleem is groter, omdat dit betekent dat er iemand het in-game leader aspect van het team ook op zich moet nemen. Dat zal de resultaten voor het team zeer waarschijnlijk niet ten goede uitkomen.

Er doen ook nog twee teams mee waarvan we wat minder verwachten, namelijk OG en paiN. Laatstgenoemde is een Braziliaans team, maar staat nou niet bijster hoog aangeschreven in de regio. Het kan natuurlijk stunten – daar is het CS:GO immers voor – maar we verwachten er eerlijk gezegd niet heel veel van.

En dan hebben we nog OG. Het gemixte team heeft hier en daar wat veelbelovende resultaten gehaald, maar het heeft nog steeds nooit echt geklikt voor het team. Het team bevindt zich in een lastige groep, bestaande uit Na’Vi, ENCE en BIG Clan, dus we verwachten ook dit evenement niet heel veel van het team.

Mocht je een wedje willen leggen op deze wedstrijd, dan kan dat. Napoleon Sports & Casino heeft al de eerste wedstrijden klaar staan, dus kun je kijken of er interessante quoteringen tussen zitten. Onze tip: kijk hoe de eerste paar wedstrijden lopen, en ga dan je beslissingen maken. Succes!

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.