Deze week in CS:GO (Week 25)

Er is nog niet eens 24 uur verstreken sinds de finale van de BLAST Premier Spring Final en het volgende toptoernooi dient zich al aan. Gelukkig voor de Europese teams – en iets minder gelukkig voor de Amerikaanse teams – is dit een onlinetoernooi dus kan men het gewoon vanuit huis spelen. Dat maakt de prijzen die beschikbaar zijn niet minder. Ook nu staat er een kwart miljoen dollar op het spel. Het gaat hier om de Roobet Cup 2022 en die gaan we voorbeschouwen in samenwerking met Napoleon Sports & Casino.

De teams die aanwezig zijn, zijn stuk voor stuk uitgenodigd. Dat betekent dat er ook een aantal teams missen waarvan we wel zouden verwachten dat ze aanwezig zijn. Zo zijn beide finalisten van de BLAST Premier Spring Final, te weten Vitality en Na’Vi, niet aanwezig bij dit toernooi. Wel zijn er genoeg andere interessante teams te vinden. Zo zijn FaZe Clan en ENCE van de partij, hoewel beiden ongetwijfeld hun wonden aan het likken zijn. Vooral FaZe Clan heeft een behoorlijke dreun gekregen van Na’Vi tijdens BLAST, dus het is nog maar de vraag of het team op het top van zijn kunnen gaat presteren.

Ook ENCE zal zich even achter de oren moeten krabben na een aantal dreunen die het te verwerken heeft gekregen. Het team speelde zeker niet slecht in de wedstrijden die het verloor tijdens BLAST Premier, maar het team presteerde slechter dan dat ervan verwacht werd.

Dit is het perfecte toernooi voor een aantal underdogs om goed te presteren. Zo denken we dat Cloud9 dit toernooi potten kan breken. Het zit in een geweldige groep, samen met Complexity, Astralis en Movistar Riders, en dat zijn allemaal teams die het team in ieder geval op papier zou moeten aankunnen.

Datzelfde geldt voor FURIA. Ook dit team heeft een enigszins ‘makkelijke’ groep, waar er twee duidelijke winnaars zouden moeten zijn, namelijk FURIA en Outsiders. Hoewel… FURIA zou zonder al te veel problemen moeten kwalificeren maar Outsiders kan wel eens een groot vraagteken worden. Het team heeft twee nieuwe spelers nadat buster en YEKINDAR zijn vertrokken en vooral YEKINDAR was een talisman voor zijn team. Het is dus nog maar de vraag of Outsiders de draad weer kan oppakken.

Als we een gok zouden moeten wagen, dan zouden we zeggen dat van groep A FaZe Clan en OG gaan kwalificeren. Groep B zal waarschijnlijk Cloud9 en Astralis zijn. De meest logische aanname is dat ENCE en Imperial uit groep C zullen komen, terwijl groep D waarschijnlijk FURIA en Outsiders zal zijn.

Er zijn echter twee belangrijke factoren die we hier niet meetellen. Het eerste is natuurlijk de absolute chaos die er nu heerst voor sommige teams. FaZe Clan moet zich herpakken, ENCE heeft het voorgaande toernooi niet gepresteerd zoals het eigenlijk zou moeten, de lineup van Outsiders is behoorlijk nieuw, ga zo maar door. Maar het belangrijkste punt is dat de teams dit toernooi online spelen. Dat gaat ongetwijfeld invloed hebben op het eindresultaat.

Kijk dan ook niet raar op als teams die op papier zwakker zijn, ineens veel beter dan verwacht gaan presteren. Dat is namelijk een belangrijke trend tijdens online toernooien en het zou ons ook niet verbazen als dat nu weer het geval is. Welke teams dat zullen zijn, dat is erg lastig te zeggen, maar zoals altijd: kijk eerst even de wedstrijden aan voor je eventuele wedjes gaat leggen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.