Deze week in CS:GO (Week 5)

Deze week gaan we lekker verder met de BLAST Premier Spring 2022. En wat een toernooi is het nu al geworden. We weten allemaal dat de best-of-ones verraderlijk zijn en het eerste grote toernooi van het nieuwe jaar laat meteen zien waarom dat is, want groep B staat op zijn kop. Na’Vi heeft zowel de eerste als de tweede wedstrijd verloren, en hoewel het team nog steeds in het toernooi zit, zullen de eerste twijfels zeker zijn ontstaan bij het Oost-Europese team.

Dat wil verder nog helemaal niets zeggen, want het is zeker niet de eerste keer dat Na’Vi slecht presteert in de eerste fase van het toernooi om vervolgens iedereen opzij te zetten. Daar komt nog eens bij dat Na’Vi vanaf nu in de best-of-threes terecht komt, en daar is het team over het algemeen veel beter en sterker. Desalniettemin heeft het team dus toch enigszins een modderfiguur geslagen.

Een team waarbij dat niet is gebeurd is OG. Het gemixt Europese team wist ongelofelijk sterk te presteren en heeft zowel Astralis als MIBR handig verslagen. Hoe het team zou presteren tegen Na’Vi is onbekend omdat dit team van zowel MIBR als Astralis verloor, maar desalniettemin ziet het er vooralsnog rooskleurig uit voor het nieuwe team. Alle spelers hebben goed kunnen presteren tijdens hun eerste paar wedstrijden dus dat voorspelt veel goeds.

Daar waar in groep B de favoriet het moeilijk had, daar was dit in groep A een ander verhaal. G2 begon met een sterke overwinning op het nieuwe Complexity, en maakte daarna NIP met de grond gelijk. In de finale kwam het team nogmaals NIP tegen, dat ook nu nog zonder superster dev1ce speelt. Dev1ce heeft aangegeven met zijn mentale gezondheid te kampen en is daarom al een tijdje niet meer te bewonderen in het team van NIP.

In de eerste pot die NIP tegen G2 speelde was dat behoorlijk duidelijk. Het team was kansloos tegen de macht van het vernieuwde G2. Vooral nieuw supertalent m0NESY speelde een goede pot. Toch kreeg NIP later de kans om zich te revancheren. Hoewel de wedstrijd niet eindigde in een overwinning voor NIP liet het team toch een zeer goede indruk achter en wist het G2 tot het uiterste te drijven. Dat voorspelt veel goeds.

Groep C was een ontzettend leuke pot waarbij alle teams aan elkaar gewaagd waren. Goed, Evil Geniuses was misschien iets minder goed dan de rest, maar Vitality, FaZe Clan en Team Liquid lieten zien dat ze zeker niet onderschat moeten worden. Het merendeel van de wedstrijden werd gespeeld op Inferno dus dat was wat jammer, maar de wedstrijden waren zoals verwacht erg spannend. Dit zou ook een goed voorteken kunnen zijn voor de rest van het toernooi, aangezien de teams in deze groep best wel eens ver kunnen komen.

De noteringen voor de rest van het toernooi kunnen zeer interessant worden. Gezien de resultaten zou het kunnen dat Na’Vi nu de plek van topfavoriet kwijtraakt en dat het dus interessanter wordt om het Oost-Europese superteam te steunen. Momenteel zijn er nog geen noteringen beschikbaar voor de volgende fase van het toernooi, maar hou Napoleon Sports & Casino goed in de gaten, want er kunnen heel interessante dingen gebeuren de komende paar dagen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.