Deze week in CS:GO (Week 6)

Het is deze week weer wat rustiger als het aankomt op CS:GO-toernooien op het hoogste niveau maar wees niet getreurd. Het is slechts de kalmte voor de storm. En daar komt nog eens bij dat er een behoorlijk leuk toernooi gaat plaatsvinden deze week. In week 6 staat namelijk de Malta Vibes Knockout Series in de schijnwerpers.

Hoewel er geen team aan meedoet dat echt als tier 1 gezien kan worden, zijn er nog steeds een aantal heel leuke teams bij. Dat is ook niet zo gek, want er staat een behoorlijke prijzenpot op het spel. In totaal is er namelijk 50.000 dollar te winnen, wat betekent dat de teams die meedoen een goede reden hebben om alles uit de kast te trekken.

Het team dat het meest in het oog springt is tevens het team dat het hoogst op de ranglijst staat. ECSTATIC heeft zich weten te plaatsen voor het toernooi als Stage 2 Invite, en één van de spelers in dat team heeft een zeer bekend gezicht. Niemand minder dan voormalig Defusekids-speler FASHR gaat zijn best doen om de hoofdprijs in de wacht te slepen.

Als we kijken naar de plekken op de ranglijst van alle teams dan zien we dat er een mooie verdeling is. Er zijn in totaal 40 teams die deelnemen. Het beste team staat op plek 17 van de ranglijst, het ‘slechtste’ team staat op plek 160. Daar tussenin zijn er veel verschillende teams en plekken op de ranglijst te vinden, dus kan het een mooi toernooi worden. Want niet alleen de teams zijn relatief verschillend, ook qua talent in de line-ups zien we een aantal flink uitschieters als het op namen met een behoorlijke staat van dienst aankomt.

Zo zal Golden meespelen, de voormalig in-game leader van Fnatic. Ook SKADE mag er wezen, een team dat meerdere malen zijn weg naar de absolute wereldtop leek te hebben gevonden maar deze reputatie alsmaar niet waar kon maken. Verder zien we ook enkele academy-teams in de vorm van fnatic Rising, Astralis Talent en Young Ninjas die gaan kijken hoe ze het doen tegen andere tier 2-teams. De meest interessante namen om te bekijken zijn die van TaZ en NEO. De legendarische Poolse spelers komen momenteel uit voor HONORIS, en hoewel dit team absoluut geen potten breekt is het heerlijk om even nostalgisch terug te blikken op de geweldige carrière die deze twee hebben gehad.

Het toernooi duurt tot 12 februari en per ronde krijgen spelers extra geld. Winnen ze in de eerste ronde, dan krijgen ze 1000 dollar. Winst in de tweede ronde betekent dat er nog eens 1000 dollar bijkomt. Win je de kwartfinale dan krijg je er nog eens 2000 dollar bij, de halve finale levert je daar bovenop nog eens 5000 dollar op en win je de finale dan krijg je 16.000 dollar. Het hele toernooi winnen levert je dus in totaal 25.000 dollar op.

De wedstrijden staan nog niet op Napoleon Sports & Casino, maar blijf zeker de pagina in de gaten houden want dit zou zomaar eens een heel leuk toernooi kunnen worden waar we misschien niet het beste CS:GO in de wereld zien, maar in ieder geval wel heel vermakelijk CS:GO. En mocht het je toch niet bekoren, vanaf volgende week beginnen de voorrondes voor IEM Katowice. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.