Deze week in CS:GO (Week 9)

Nu de top van CS:GO eventjes wat rust neemt in verband met het aflopen van IEM Katowice is het weer tijd dat we ons op de kleinere toernooitjes richten. Wat dacht je van de Pinnacle Winter Series #3? Deze week gaan zestien teams het uitvechten in het Regionals-gedeelte van het toernooi. Dat betekent dat de zestien teams die nu zijn uitgenodigd het moeten uitvechten tegen elkaar om in de top 8 te eindigen.

De teams die dit lukt stromen namelijk door naar het hoofdtoernooi, de Pinnacle Winter Series #3. En dat is iets wat teams zeker willen, want naast het feit dat je geld krijgt door in de top 8 te belanden, krijgt de winnaar van het hele toernooi een ticket voor LAN Sweet LAN en 40.000 dollar. Geen verkeerde prijzenpot.

Als we kijken naar de deelnemende teams dan is er één naam die meteen boven alles en iedereen uitspringt. Dat is natuurlijk die van eClub Brugge. Het team gaat het zeker moeilijk krijgen, maar het is altijd mooi om te zien hoe lokaal talent zich toch in de grotere competities weet te krijgen. We kunnen dan ook niet wachten om te zien hoe onze vrienden van eClub Brugge het gaan doen.

Ze gaan wel flinke tegenstand krijgen, want er zitten ook een paar redelijke namen in het toernooi. Zo zijn de academy teams van Astralis en Ninjas in Pyjamas van de partij. Beide teams hebben nog niet echt geweldige resultaten weten neer te zetten, maar tegen teams die duidelijk van mindere klasse zijn is het altijd oppassen voor de spelers. Het feit dat ze voor noemenswaardige organisaties spelen, zelfs al zijn dit de ‘academy teams’, laat zien dat ze naar alle waarschijnlijkheid een mooie toekomst hebben.

De wedstrijden staan momenteel niet op Napoleon Sports & Casino maar hou deze site wel goed in de gaten, want er kunnen een aantal leuke weddenschappen voorbij komen. Dit soort evenementen zijn vaak een stuk minder voorspelbaar dan de grote toernooien, dus eventuele noteringen kun je altijd met een korreltje zout nemen omdat iedereen van iedereen kan winnen.

Persoonlijk hopen we natuurlijk dat onze concullega’s van eClub Brugge het goed gaan doen en het ver gaan schoppen. Natuurlijk zullen ze veel concurrentie hebben, maar desalniettemin zullen we aandachtig kijken hoe ze het ervanaf gaan brengen. Het team gaat vandaag om 6 uur ‘s avonds beginnen tegen ENTERPRISE Esports. Dat is zeker geen slecht team, dus eClub Brugge zal het moeilijk gaan krijgen, maar het is geen onwinbare pot.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.