Deze week staat het unieke besluit van Evil Geniuses om een CS:GO-team van 15 spelers te bouwen centraal in de Philips Hue Spotlight. Gaat het team hiermee het spel revolutioneren? Of gaat dit uitdraaien op een ramp eerste klas?

Eerst even een kleine refresher. Wat is er gebeurt? Evil Geniuses heeft al vier maanden een team bestaande uit enkele topspelers uit de Noord-Amerikaanse regio, maar heeft bij lange na niet de resultaten die het team eigenlijk zou willen hebben. De organisatie kwam onlangs met het nieuws naar buiten dat het naast de vijf bestaande spelers ineens nog tien andere spelers aan het roster toevoegde. De organisatie voegde de teams Carpe Diem en Party Astronauts toe onder de titel ‘Blueprint’.

De organisatie gaf aan dat dit de nieuwe manier van talent ontdekken in Noord-Amerika zou worden. Het team zou een ‘fluïde roster’ worden, waarbij de 15 spelers elkaar elk moment konden afwisseln om ten aller tijden een optimaal roster bij elkaar te kunnen krijgen. De andere tien spelers zouden ook onder de EG-tag spelen, maar dan onder andere teams. Zo zou het team “met drie teams tegelijkertijd kunnen meedoen.”

Het idee komt naar eigen zeggen van het succes dat het team heeft geboekt met het League of Legends-team, waar Evil Geniuses ook een academy team heeft. Daar heeft het team ontzettend veel succes geboekt, en nu wilt het de methodes die het heeft gebruikt om die successen te behalen, ook toepassen op CS:GO.

Dat betekent dat er één hoofdteam is, waar in principe het team dat we al kennen met onder andere autimatic en Stewie2K voor zal spelen. Deze spelers zullen zich bezighouden met de ‘hoofdtoernooien’, maar kunnen dus vervangen worden. Ondertussen zullen de spelers onderling blijven spelen met de andere spelers van Evil Geniuses om zo scherp te blijven. Ook kunnen slecht presterende spelers makkelijk gewisseld worden.

Toch moeten we hier onze vraagtekens bij zetten. Het hebben van academy teams is geen slecht idee, maar we zien niet in hoe dit de Amerikaanse scene, die toch flink in het slob is geraakt, weet te herstellen. Kan dat überhaupt wel? De meeste topspelers zijn vertrokken naar VALORANT, en de overgebleven spelers weten nou niet echt de sterren van de hemel te spelen. Ook het hoofdteam van Evil Geniuses is nou niet echt je van het. Wat gaat dit veranderen? Persoonlijk denk ik vrij weinig.

Maar wie weet zitten alle critici er volledig naast en weet Evil Geniuses met geniaal scoutwerk toch weer een revolutie te ontketenen. Eerder deden ze dat al met League of Legends, en ook het VALORANT-team presteert aardig, dus wie weet heeft de Amerikaanse organisatie een geweldig idee, en moeten we allemaal in het proces geloven. We gaan het zien.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.