Bij LowLandLions is het altijd onze ambitie geweest om esporters op het allerhoogste niveau te zien presteren. Het liefst zijn dat natuurlijk esporters van eigen bodem. Vol trots hebben we vernomen dat onze voormalige speler Dion “FASHR” Derksen precies dit heeft geflikt. Een paar dagen geleden heeft hij een contract getekend bij niemand minder dan Fnatic, om aan de slag te gaan als CS:GO-speler van het befaamde team.

Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee. Niet alleen omdat FASHR een tijdlang voor ons heeft gespeeld, maar omdat we het sowieso ontzettend leuk vinden als iemand die als lokaal talent begon, zich een weg weet te banen door de keiharde wereld van de esports en zich op internationaal niveau weet te vestigen. Dat geldt dubbel voor een spel als CS:GO, waar het qua Nederlands talent zeer slecht is gesteld. Natuurlijk doen de Belgische spelers het wat dat betreft wel beter, hoewel we de laatste tijd ook op dat front maar weinig representatie hebben.

Dat leidt ons eigenlijk automatisch naar de vraag: waarom is het zo dat het qua Benelux representatie niet zo goed gaat als dat we zouden willen? Wat is het aan onze regio dat wij de laatste tijd op esports minder goed kunnen meedraaien dan eerst? Want als we in de geschiedenis terugkijken, dan zien we dat zowel Nederland als België absolute toptalenten heeft afgeleverd. Denk bijvoorbeeld aan Bwipo en Febiven in League of Legends die zich kunnen meten met de allerbesten. Of ChrisJ en ScreaM of Ex6TenZ in CS:GO.

Bij LowLandLions zien we dat het langzaam maar zeker wel de goede kant op gaat als het aankomt op het groeien van de lokale scene. De organisaties in de Benelux blijven zich voornamelijk richten op het organisch laten groeien daarvan en dat kunnen we alleen maar blijven toejuichen. Ook zien we dat er steeds meer mogelijkheden komen voor spelers om een weg naar de professionele status te vinden. Denk hierbij aan FPL en de Elite Series in CS:GO, de European Regional Leagues in League of Legends, ga zo maar door.

Maar ironisch gezien lijkt het erop alsof die wegen juist leiden tot een vergrote moeilijkheid om de weg naar de absolute wereldtop te vinden. Want onze landen kunnen het wel. Denk aan legendes als Grubby, Vo0 en StefanoPinna, alsmede de eerder genoemde supersterren uit League of Legends en CS:GO. Dus waar gaan we nou eigenlijk de fout in? Daar moeten we ons over gaan buigen om ervoor te zorgen dat we ons steeds meer op de kaart kunnen zetten als regio.

Maar voor het zover is kunnen en willen we niets anders dan onze allerhartelijkste felicitaties aan FASHR overbrengen. Hij heeft een geweldige prestatie geleverd en daar mag hij met recht trots op zijn. We hopen dat hij een geweldige tijd met Fnatic tegemoet gaat en dat hij, als hij uiteindelijk op het allerhoogste podium staat, ons in ieder geval niet is vergeten. Andersom zal dat namelijk niet het geval zijn.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.