Beste Benelux esports-fan,

Na een avontuur van vijftien jaar hebben we met LowLandLions besloten dat 2022 het jaar wordt dat we onze deuren sluiten.

De lat en de verwachtingen bij ons, de fans en partners ligt en zijn (terecht) hoog. Alleen voelen we dat op het einde van de rit de moeite, tijd en kost verbonden aan het runnen van een esports team het voor ons niet meer waard is. We willen daarom niet een seizoen ingaan waar we -vooral budgettair- niet alles op orde hebben. Een simpel rekensommetje dus met helaas grote gevolgen.

Ons ultieme doel: de eerste professionele esports organisatie te worden in de Benelux met fulltime spelers en staff, is een verre droom gebleven. Maar we kunnen onszelf niks verwijten: we hebben geprobeerd. We zijn er ook van overtuigd dat het product ‘LowLandLions’ het beste is in de Benelux. Daarom hebben we, om de komende seizoenen met een positieve noot en ambitie in te gaan, al langere tijd gesprekken met partners, sponsors, investeerders, adviseurs, vertrouwelingen, … maar helaas kwam er geen oplossing om op lange(re) termijn LowLandLions een stabiele toekomst te geven. Vandaar deze, voor sommige ongetwijfeld drastische, beslissing.

We willen oprecht de LowLandLions spelers, streamers, partners en staff bedanken voor de jaren aan successen die we met elkaar hebben kunnen beleven. LowLandLions is, in haar 15-jarige bestaan, de meest bekroonde esports organisatie in de Benelux en dit in de belangrijkste esports games en dat hebben we samen verwezenlijkt.

De organisatie zal haar verplichtingen richting alle partijen correct vervullen, zoals we altijd gedaan hebben. Tegen het einde van dit jaar zal ons laatste contract verstrijken en verplichting vervallen.

Als laatste en niet onbelangrijke punt willen we de fans bedanken die ons gedurende al die jaren gesteund hebben. Zonder jullie had LowLandLions (en voorloper Defusekids) nooit mogelijk geweest.

Met vriendelijke groet,

Filip Langerock
Manager LowLandLions

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn