Het Noorden en Zuiden brullen samen. LowLandLions slaat de handen ineen met Northern Lions eSports om lokaal talent terug een podium te geven op het hoogste niveau in League of Legends. Northern Lions zal verantwoordelijk worden voor het beheren van de League of Legends-teams van LowLandLions en zal tevens de manier zijn waarop LowLandLions teruggaat om te verbinden met de Benelux community die ons zo groot heeft gemaakt en ons altijd door dik en dun heeft gesteund. Dat betekent dat we ons weer volop zullen richten op het vinden en ondersteunen van lokaal talent. Bovendien zullen de teams die onder de naam van LowLandLions gaan spelen in de Elite Series, beheerd worden door onze vrienden en partners van Northern Lions eSports.

LowLandLions als organisatie kan niet zonder de steun van de community die ons heeft groot gemaakt, en het is voor ons dan ook niet meer dan logisch dat wij wat terug doen. Wij willen de Benelux steunen op dezelfde manier waarop wij door de communities gesteund worden. Simpel gezegd betekent dit dat we willen proberen om een organisatie te worden die internationaal kan wedijveren met de beste teams, door lokaal talent te trainen en ze echte world beaters te laten worden. Maar we willen niet alleen een organisatie worden waar de topteams de talenten uit kunnen plukken die wij opleiden. Wij willen de regio terug op de kaart zetten en een duurzame organisatie worden waar iedereen trots op is om voor te spelen.

Daarvoor kunnen we de hulp van Northern Lions eSports goed gebruiken. In eerste instantie nemen zij de touwtjes in handen wat betreft onze League of Legends-teams, maar op de langere termijn zien we onze samenwerking alleen maar groeien. Niet alleen in League of Legends, maar ook in andere esports. We geloven namelijk heilig in het project dat is opgezet door de mensen achter Northern Lions eSports.

Northern Lions eSports is namelijk een organisatie die van wanten weet. In de vijf jaar sinds de oprichting van de organisatie binnen de hogeschool van Leeuwarden werd het team een begrip in de Benelux esportsscene. Van een achterafkamertje tot een volwaardig esportscomplex, met een hogeschool die de wereld van esports serieus neemt, en een team dat anderen ook enthousiast weet te maken over de prachtige wereld van esports. Dit soort initiatieven kunnen wij alleen maar prijzen binnen LowLandLions en dat is ook de reden dat we niet kunnen wachten om aan onze samenwerking te beginnen.

In totaal zal Northern Lions eSports drie teams leveren. Een studententeam, waarmee het trouw blijft aan de oorspronkelijke gedachte achter Northern Lions eSports. Ook is er een team voor de tweede divisie met hetzelfde doel als het oorspronkelijke Northern Lions eSports, namelijk het winnen van de tweede divisie. Als laatste wordt het oude Northern Lions eSports-team volledig gepromoot naar LowLandLions en zal voor de organisatie in de Elite Series spelen. De doorstroming van het team naar LowLandLions is in de kern waar LowLandLions voor staat: progressie van teams en spelers naar een professionele status.

Filip Langerock, oprichter van LowLandLions, is erg tevreden met de samenwerking: “Dit is een samenwerking waar ik fier op ben”, zegt hij. “‘Grassroots’ in esports is het enige waar we als lokale teams in kunnen uitblinken en dat is net wat we willen versterken met dit partnership. NLE heeft zich al bewezen als een sterke speler, dit is dus een win-win voor iedereen.”

Ook Michel “HugMePlease” Waanders, oprichter van Northern Lions eSports ziet de samenwerking wel zitten. “LowLandLions staat al jaren aan de top de Benelux”, zegt hij. “Wij bij Northern Lions willen door middel van duurzame groei en support dat LowLandLions nog jarenlang aan de top blijft staan. De leeuwen in het noorden samen met de leeuwen van het zuiden; wie kan ons nu nog stoppen? Go Lions!”

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.