May 25, 2021

Rust in vrede, Next1

Normaal gesproken zou er hier een stuk staan over iets gerelateerd aan esports, een facet dat we dieper zouden uitzoeken of extra uitleg over geven. Vandaag is het echter een iets ander stuk dan normaal. Ons is namelijk ter ore gekomen dat Arif “Next1” Keskin, één van onze voormalige Rainbow Six: Siege-spelers, op 24-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van COVID-19. En dus, met pijn in ons hart, is het niet anders dan normaal dat we het schema omgooien om afscheid te kunnen nemen van iemand die ons heel veel heeft gegeven.

Vorig jaar april, toen de coronapandemie ook in de Benelux begon te woeden, was er een getalenteerd team met spelers uit de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk dat speelde onder de naam GEKOLONISEERD. Het team had veel potentie en we vonden het dan ook niet meer dan normaal dat dit een team was dat bij ons hoorde. Destijds opereerden we nog als Defusekids, maar de ambitie die wij hadden om aan de absolute top van de Benelux te staan was er niet anders om. Gelukkig konden beide partijen elkaar vinden en gingen we een samenwerking aan. Dat was de eerste keer dat we kennismaakten met Arif.

Arif was een gedreven persoon. Dat bleek uit alles. Hij had een plan voor ogen en hij wist ook donders goed hoe hij dat plan ten uitvoer moest brengen. Hij was charismatisch, iemand die wist te verbinden. Zijn aandacht voor alle leden van het team en van de organisatie zorgden ervoor dat we een unieke band konden krijgen met hem. Hij bleek de ideale brug te zijn tussen zijn team en de organisatie, op een manier die wij zelden bij spelers hebben gezien.

Maar hij was ook getalenteerd. Als onderdeel van Defusekids en later LowLandLions domineerde hij de lokale competities en het verbaasde ons dan ook niet dat Chaos Esports Club geïnteresseerd in hem was. Hoewel het nooit fijn is om een getalenteerd speler en geweldig mens kwijt te raken, wilden we zijn carrière niet in de weg staan en wensten we hem veel geluk.

Een jaar nadat we hem hebben leren kennen maakte hij via zijn social media kenbaar dat hij ook was getroffen door het coronavirus en dat het niet goed ging. Een paar dagen daarna kwam gelukkig het bericht dat er goed voor hem werd gezorgd en hadden we de stille hoop dat hij het virus zonder al te veel problemen zou verslaan. Echter, het mocht niet zo zijn. Arif heeft alles bij elkaar een maand in het ziekenhuis gestreden, maar uiteindelijk kon zijn lichaam de strijd niet meer aan en heeft hij ons op 23 mei verlaten.

Als esports organisatie zijn we voornamelijk bezig met jonge mensen die in de bloei van hun leven zijn, maar de afgelopen paar dagen hebben ons geleerd dat zelfs dat helaas geen garantie biedt dat we nog lang van hun aanwezigheid kunnen genieten. De gevolgen van het coronavirus hebben al heel veel families geraakt en wij hadden gehoopt dat de familie van LowLandLions dit bespaard zou blijven, maar het mocht niet zo zijn. Hoewel de samenwerking kort was hebben we intens van je genoten Arif, en het voelt oprecht alsof we een broer zijn kwijtgeraakt. Het ga je goed. We hopen dat je na een maand strijden nu je welverdiende rust hebt.