Deze week in CS:GO (Week 11)

Omdat er deze week nog niet veel bijzonders aankomt gaan we gewoon lekker terug- en vooruitblikken op de ESL Pro League zoals we die tot nu toe hebben gezien.

Groep A speelt op het moment van schrijven zijn laatste paar wedstrijden en de eerste paar schokkende resultaten zijn al een feit. G2 ligt uit het toernooi, nadat het Russische Entropiq op bizarre wijze van het team wist te winnen. NiKo en m0NESY waren fenomenaal, maar de rest van het team liet teleurstellende resultaten zien waardoor G2 zich nu op een ander toernooi moet richten. Ook Fnatic is op wonderbaarlijke wijze door nadat het team met drie vervangende spelers moet spelen wegens diverse redenen. Op de eerste plek zien we NIP dat vooralsnog ongeslagen is.

In de aankomende groep zien we Vitality, Outsiders (de naam waaronder Virtus Pro moet spelen wegens het verbod dat ESL heeft gelegd op VP en Gambit), FaZe Clan, FURIA, ENCE en Sprout. Als we dat lijstje zo bekijken dan zijn de meest voor de hand liggende teams die de top drie gaan halen natuurlijk Vitality, FaZe Clan en Outsiders. Er komen twee vragen op: zijn dit ook daadwerkelijk de favorieten, en zo ja in welke volgorde gaan we ze zien?

Vitality beleeft momenteel een achtbaan qua vorm. Het team was heel goed tijdens de BLAST Premier Spring-groepsfase waarin het alleen van FaZe Clan op één map verloor, maar waar het toch relatief ongeschonden uit de groep wist te komen. Toen volgde IEM Katowice en had het team het al een stuk moeilijker, met verloren wedstrijden tegen Heroic en Gambit. Kortom, het team heeft het zwaar. We denken wel dat het door de groepsfase heen gaat komen, maar dat zou als eerste kunnen zijn, maar net zo goed als derde.

Outsiders is een team dat de laatste tijd het wat moeilijker heeft tegen teams in de top 10, maar alle teams daaronder relatief gemakkelijk verslaat. Kortom, we gaan ervan uit dat team een goede kans heeft om door te stromen naar de play-off van het toernooi maar ook hier is het de vraag hoe goed het team gaat presteren. Vitality en FaZe Clan kunnen een groot struikelblok vormen voor het team.

FaZe Clan heeft momenteel de beste papieren om als groepshoofd door te stromen. Het team heeft onlangs IEM Katowice gewonnen, maar dit gebeurde wel met jks die voor het team speelde, dus niet de standaard vijf spelers. Daarnaast is dit toernooi natuurlijk ook voor een deel weer online, dus het zou goed kunnen dat prestaties op LAN niet een-op-een vertalen naar online prestaties. Toch denken we wel dat FaZe naar alle waarschijnlijkheid een top twee positie in de groep gaat verkrijgen.

Zijn er dan helemaal geen teams die voor een upset kunnen zorgen? Wij denken eerlijk gezegd van niet. FURIA, Ence en Sprout zijn niet ‘slecht’, maar hebben laten zien dat er een behoorlijke kloof is tussen de topteams en zij. Als er een team is dat gaat stunten, dan denken we dat het FURIA gaat worden. Dat team heeft in de afgelopen maanden laten zien dat het hier en daar wedstrijden kan winnen tegen topteams, dus wie weet dat het de spelers nu weer lukt.

Alle wedstrijden staan momenteel nog niet op Napoleon Sports & Casino, maar zodra dat wel het geval is, zouden we zeker even kijken of er leuke weddenschappen tussen zitten. Het zou ons niet verbazen als Vitality, Outsiders en FaZe Clan de topnoteringen krijgen, en onderling zullen de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn, maar wij denken dat de kans op een upset in deze groep niet heel erg hoog zal zijn. Het kan natuurlijk altijd gebeuren – daar blijft het CS:GO voor – maar zo heel interessant zal deze week niet zijn als het op mogelijke buitenkansjes aankomt.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.