Deze week in CS:GO (Week 13)

Ook deze week staat de ESL Pro Series centraal, tevens de laatste week dat de groepsfase wordt gespeeld. Langzaam maar zeker wordt duidelijk welke kant we opgaan en dat is een vrij bizarre kant om eerlijk te zijn. Mogen we het al zeggen? Ja? Top. De ESL Pro Series is officiëel een clown fiesta geworden. Waar zijn we in hemelsnaam naar aan het kijken? Deze resultaten zijn zo bizar dat we oprecht niet meer durven te voorspellen wat de uitkomst is. En dan moet Groep D nog komen; wellicht de moeilijkste groep om een voorspelling van te maken.

De teams die namelijk in actie gaan komen zijn Natus Vincere, Heroic, Astralis, Complexity, Evil Geniuses en AGO. Hoe moeten we hier in hemelsnaam een voorspelling op loslaten? Dat kan niet en daarom doen we dat dan ook niet. Wel gaan we een aantal kanshebbers kort af.

Om te beginnen met Heroic. Heroic heeft de ESL Pro League Season 13 gewonnen en is daarom één van de grote kanshebbers om in ieder geval de groepsfase uit te komen. De Denen hebben een aantal prima prestaties neergezet in de afgelopen seizoenen en het zou dan ook niet zo gek zijn als dit team één van de teams is die uit de groepsfase gaat komen.

Dan Natus Vincere. Natuurlijk is het beste team in de wereld volgens de ranglijsten een enorme kanshebber om uit de groepsfase te komen en we gaan er ook vanuit dat dit nu gaat gebeuren maar… als we naar groepen A, B en C kijken dan kan er van alles gebeuren. Wat we wel kunnen zeggen is dat Natus Vincere waarschijnlijk het meest consistent is van alle teams die we in deze groep zien, maar sinds 2022 ziet het team er niet meer onverslaanbaar uit. Kortom, het ‘zou’ goed moeten komen, maar dat is gezien de resultaten helemaal niets waard.

Tussen Astralis, Complexityh en Evil Geniuses is het lastig kiezen. De drie teams hebben allemaal de mogelijkheid om uit de groep te komen, en alle drie hebben ze een team dat goed zou moeten kunnen presteren, maar alle drie zijn behoorlijk inconsistent. Daarom gaan we ervan uit dat het één van deze drie wel een plekje weet te bemachtigen in de play-off, maar het zou net zo goed twee van de drie kunnen zijn of helemaal niemand. De kans dat alle drie de teams doorstromen is zo goed als nihil.

Maar zoals aangegeven zijn dit allemaal aannames. Als er iets is wat we hebben geleerd van de afgelopen weken dan is het dat de resultaten helemaal nergens over gaan en dat ze dus zomaar volledig anders kunnen zijn. En, hoewel het de taak is van Napoleon Sports & Casino om deze wedstrijden beschikbaar te maken om op te wedden, zouden we net zo goed snappen als ze dat voor dit toernooi niet meer willen doen, want er is absoluut geen touw aan vast te knopen.

Zul je net zien dat dit de enige groep is waar alle resultaten ‘normaal’ worden. 

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.