Deze week in CS:GO (Week 23)

In de 23e week van het kalender jaar gaan we voorbeschouwen op de Pinnacle Cup Championship 2022. Dat doen we uiteraard in samenwerking met onze partners van Napoleon Sports & Casino. Dit toernooi is vrij uniek, omdat er een leuke mix inzit van gevestigde teams, en teams die (opnieuw) naam moeten maken binnen de scene.

Het eerste team dat opvalt is Fnatic. Het team dat ooit gelijkstond aan het beste team dat Zweden ooit had afgeleverd is nu gereduceerd tot lachertje van de community, en de organisatie weet de problemen rondom het team maar niet op te lossen. Nu hoopt het echter de juiste puzzelstukjes in handen te hebben, want Fnatic is wezen shoppen bij Copenhagen Flames, het Deense team dat zowel vriend en vijand de afgelopen tijd heeft verbaasd met hoe goed het speelt. Roek en nicoodoz hebben zich bij het team gevoegd, maar we weten ten eerste nog niet wie het laatste lid is, en ten tweede hebben we ook geen idee hoe goed de twee de overstap zullen maken naar het nieuwe team. Daarom is er veel voorzichtigheid geboden rondom dit team.

Daarnaast hebben we Evil Geniuses. Het team heeft onlangs een vrij… bijzondere metamorfose achter de rug. De organisatie heeft besloten om in totaal drie volledige CS:GO-teams onder zijn hoede te nemen, en de spelers a la de academy teams in League of Legends, te laten rouleren. Zo heb je in totaal 15 spelers die continu voor een plekje vechten. Het is niet bekend welke spelers zullen afreizen naar Zweden, en of de organisatie nu al wilt proberen om het hoofdteam met enkele spelers van de andere teams aan te vullen.

Het meest interessante team om in de gaten te houden is Imperial. Het team beleefde een renaissance op de major, waar onder andere fer en FalleN de tijd terugdraaiden om iedereen die twijfelde aan het kunnen van de Brazilianen voor schut te zetten. Helaas was het grote toernooi daarna, te weten IEM Dalles, een flinke domper voor het team waarvan de kern ooit te boek stond als het allerbeste CS:GO-team in de wereld. Dus nu is het de vraag welk Imperial we gaan krijgen. Zal het, het teleurstellende Imperial worden dat iedereen eigenlijk al heeft opgegeven, of lukt het de Brazilianen om nogmaals de klok terug te draaien? Dat is de vraag die Imperial moet beantwoorden.

Het team dat volgens de statistieken het evenement gaat winnen is Heroic. Dit Deense team heeft laten zien dat het één van de beste teams in de wereld is, en gezien de tegenstanders zullen er weinig teams zijn die, puur als we afgaan op vorige resultaten, het team een strohalm in de weg kunnen leggen. Toch zijn er bij dit soort evenementen altijd veel factoren onduidelijk, dus ook nu willen we je aanraden om, mocht je een wedje op deze wedstrijd willen plaatsen, goed te kijken hoe alle teams spelen voor je eventueel overgaat op actie.

We verwachten dat Heroic gaat winnen, maar zoals CS:GO ons al zo vaak heeft laten zien, er kan van alles gebeuren. Toch gaat dit een ideaal toernooi worden voor Heroic om te laten zien wat het kan. Het team is het zichzelf eigenlijk verplicht om dit toernooi te winnen, en dat zorgt ervoor dat wij ons afvragen: gaat Heroic de druk aankunnen? Op 8 juni, wanneer het toernooi van start gaat, zullen we het antwoord krijgen.

Vond je dit een interessant artikel? Deel dan dit bericht op:

Facebook
Twitter
Reddit
LinkedIn
aerox

aerox

Heeft jarenlang competitief gegamed. Geeft nu zijn ongezouten mening over alles dat met esports te maken heeft.